Етикети с напукан ефект

Днес ще ви покажем един експеримент с Kroma Crackle структурен гел за напукан ефект – напукани етикети от картон, които скоро ще намерят местата си в нашите скрапбукинг проекти или картички.

За основа на етикетите използвахме оранжев и тъмнокафяв картон. Тъй-като картонът е порест, необходимо е преди работа да бъде грундиран, за да не попие гела в повърхността и да не се набръчка. След като грундирахме, нанесохме Kroma Crackle с помощта на шпакла върху картона, като експериментирахме с различна дебелина на слоя. При по-плътен слой се получават по-големи пукнатини, а при по-тънък слой – по-малки. След фиксиране на изсъхналия и напукан гел оцветихме повърхността с акрилни бои, използвайки техника на суха четка и работа в мокро.

Тъй-като след изсъхване и фиксиране напуканата повърхност остава гъвкава, обработените с Kroma Crackle напукващ гел текстил, кожа или хартия могат да се огъват, изрязват и шият. Това ни позволи да изрежем етикетите с метални шаблони – щанци и машинка за изрязване и релеф, или за изрязваме орнаменти с пънчове.

Можете за поръчате Kroma Crackle в нашия магазин.

Научете повече за Kroma Crackle и техниките на работа с него в тази и тази статия.

Следете също програмата на нашите работилници, в които работим с напукващия гел.

Благодарим ви, че се отбихте и ви желаем много вдъхновение и повечко свободно време за творчество!

Крафт Фактори