Гел-свещи „Напитки“

Днес ще ви покажем няколко идеи за цветни гел-свещи във вид на напитки, които приготвихме – топли, студени, алкохолни и безалкохолни 🙂

Обикновено не оцветяваме гела за свещи, защото красотата му е в прозрачността, която лесно може да се изгуби, ако добавим оцветител към него. Някои оцветители и аромати могат също да замъглят гела. Има случаи обаче, като в днешните „напитки“, когато е сполучливо да добавим малко цвят към свещите от гел.

За да оцветите прозрачния гел за свещи е достатъчно миниатюрно, ама наистина нищожно количество оцветител за восък. В тази свещ – „Чаша Шампанско“, използвахме оцветител с цвят на слонова кост и аромат Ванилия. След охлаждане на гела изляхме отгоре и тънък слой восък (смес от парафин и стеарин), за да имитираме пяната на виното. Въздушните мехурчета, които се образуват в гела допринесоха много за имитацията на пенливо вино. В нашата статия Как да си направим свещи от гел можете да научите повече за това, как да контролирате количеството въздушни мехурчета в гел-свещите си.

Ето още една свещ от гел, този път „Чаша червено вино“. За този проект използвахме оцветител с цвят Бордо. Използваното количество оцветител е малко повече от това в предишната свещ, защото искахме все пак цвета да е червен, а не розов. Количеството оцветител все още не е толкова много, че да замъгли гела, но поради по-тъмния червен цвят прозрачността намалява. За тази свещ използвахме също малко аромат Горски плодове.

Третата „напитка“, която забъркахме, е свещ от гел „Кафе със сметана“. Оцветихме гела с по-голямо количество кафяв оцветител, тъй-като целта ни е свещта да прилича на кафе, а не на чай, и затова почти напълно изчезналата прозрачност на гела не ни притеснява. В тази свещ добавихме и няколко капки аромат Кафе. Върху охладения гел изсипахме малко разбит восък, за да имитираме бита сметана. Накрая добавихме трошички кафяв оцветител, за да наподобим поръсена канела.

За всички свещи от гел използвахме специални фитили за гел, които горят по-бавно от обикновените фитили за парафинови свещи, тъй-като и времето на горене на гел-свещите е доста по-дълго. Тези фитили имат восъчно покритие и метална основа, поставят се лесно в чашките след изливането на гела и е достатъчно да ги подпрете с молив, за да стоят изправени до охлаждането на свещите.

Ето списък на материалите, които използвахмe за направата на тези свещи, и които можете да откриете в нашия магазин:

Гел за свещи
Парафин за свещи
Стеарин за свещи
Фитили за свещи от гел
Оцветител за восък Слонова кост
Оцветител за восък Бордо
Оцветител за восък Кафяво
Аромат за свещи Ванилия
Аромат за свещи Горски плодове
Аромат за свещи Кафе

Ако тази статия ви е харесала, вижте също Как да си направим гел-свещи и Идеи за свещи от гел.

Крафт Фактори

Save

3 коментара по „Гел-свещи „Напитки“

 1. Прекрасни са!
  Много креативно и очарователно! Поздравления на целия ви талантлив екип!
  Как бих искала и аз да мога да правя такива красоти …
  За жалост, мъжът ми е прасе и не ми дава да се занимавам с хобитата си, само мусака иска да правя … Само вие ми останахте да радвате душата ми.
  Благодаря ви!

 2. Наистина красиво!
  Минке, и моят иска мусака, но намирам време и за красивите и приятните неща в живота. Не всичко е гледане на мъж, деца и въртене на къщата 🙂 А повярвай, и децата и мъжът и къщата са доволни, когато от ръцете ми излезе някоя красотичка, която радва.
  Желая успех и на Крафт Фактори и на теб, Минке.
  А блогът е наистина много красив и полезен!
  Поздравления за труда и вкуса към красивото.

  • Момичета, благодарим ви за милите думи! Минке, мусаката и готвенето също могат да бъдат страхотно хоби. Всеки от нас има в ежедневието неща, които не са му любими, но ако се опитаме да се настроим позитивно, може би ще успеем да сме малко по-щастливи… Пожелаваме на всички повече време за любимите занимания!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *