Цветовете на свещите и зодиите

Днес ще си поговорим за цветовете на свещите и как те могат да повлияят на нашето настроение, активност и здраве. Ще навлезем в света на мистиката и астрологията, където цвета на свещите може да има лечебни свойства, да кореспондира със зодиакалните знаци и дори с дните от седмицата.

Ето цветовете, с които най-често се асоциират зодиите:

Овен – яркочервено, бяло, розово, златно
Телец – тъмнозелено, розово, кафяво, синьо
Близнаци – жълто, светлозелено, червено, синьо,
Рак – бяло, светлозелено, сиво, сребърно
Лъв – златно, оранжево, жълто, лилаво
Дева – сиво, златно, черно, кафяво
Везни – светлосиньо, кафяво, розово, светлолилаво
Скорпион – черно, тъмночервено, светлокафяво, златно
Стрелец – тъмносиньо, лилаво, златно, оранжево
Козирог – червено, черно, кафяво, тъмносиво
Водолей – светлосиньо, зелено, светлосиво, сребърно
Риби – светлосиньо, бяло, лилаво, светложълто

Паленето на свещи за много хора е ритуал. Запалената свещ създава атмосфера, успокоява и помага за медитация. Когато сами сме направили свещите, които ползваме, влагаме в тях от собствената си енергия и засилваме тяхното въздействие.

Червена свещ
Червената свещ символизира любовта, здравето и реализацията в живота, а също така страстта и сексуалната енергия. Те са подходящи за хора със зодиакален знак овен, козирог и близнаци, а тъмночервените свещи са полезни за хората, ро- дени под знака на скорпиона. Свещите с червен цвят помагат за придобиване на физическа сила и жизнена енергия. Такива свещи трябва да се палят във вторник от хора с понижено самочувствие, липса на енергия и духовна сила.

Розови свещи - зодия телец, овен, везниРозова свещ
Асоциира се с хора от зодия телец, везни и овен. Розовата свещ ни улеснява да намерим сила да простим – на себе си и на другитe, събужда съз- нанието и ни помага да разберем емоционалната ранимост на хората около нас. Показва чистота на намеренията и може да събуди разбиране за същността на нещата. Запалени в петък, розовите свещи помагат да поискаме и да получим прошка и лекуват раните на душата. Запалете розова свещ, ако искате да опознаете и разбирате себе си по-добре.

Бяла свещ
Белите свещи символизират чистота и сила. Стимулират баланса, самопречистването и пози- тивните промени. Белите свещи са подходящи за всички, но най-вече за хората от зодия рак, риби и овен. Ако бялата свещ започне да пуши, това означава, че тя е започнала да изгаря негативната енергия в помещението. Когато свещта престане да дими, означава че стаята е вече пречистена от негативната енергия. Ако искате да сте в хармонични взаимоотношения с другите, палете бели свещи в понеделник.

Черна свещ 
Черните свещи притежават много мощна енергия. Препоръчва се ползването им за постигане на дълбока медитация. Помагат в трудни времена, а също така и при емоционални кризи. Черните на цвят свещи са полезни за хората от зодиакалните знаци на скорпион, дева и козирог. Когато запа- лите черна свещ, добре е едновременно с това да запалите също и бяла или жълта свещ. За да намерите решение в трудна ситуация, или да се предпазите от зло, запалете черна на цвят свещ в събота.

Кафява свещ
Кафявата свещ може да хвърли светлина върху това, което се случва. Медитирайте до запалена кафява свещ, за да намерите изгубени предмети. Използвайте кафява свещ също за напредване в кариерата или когато търсите работа. Подходяща за хора, родени под знака на дева, везни и кози- рог. За хората от зодия скорпион се препоръчват светлокафяви свещи. Кафявите свещи повишават способността за концентрация. Подходящи дни от седмицата за кафяви свещи са понеделник, петък и събота.

Оранжева свещ 
Символизира живот и креативност. Подходяща за хора със зодия лъв и стрелец. Оранжевите свещи могат да ви помогнат да привлечете хора, ресурси и предмети във вашия живот. Ако имате нужда от познанство, което може да ви бъде полезно в работата или за здравето ви, оранжевата свещ ще ви помогне да го привлечете. Оранжевият цвят помага да се предотврати депресията, като засилва енергията и силата на човек. Подходящ ден от седмицата за палене на оранжеви свещи е четвъртък.

Жълта свещ
Жълтите свещи въздействат благоприятно върху умствените способности и ни дават нужната сила да продължим, дори когато всичко се обърне сре- щу нас. Жълтите свещи са най-подходящи за хора със зодиакален знак лъв и близнаци, а за хората от зодия риби се препоръчват светложълти на цвят свещи. Жълтата свещ стимулира сънищата и помага да ги разберем и тълкуваме правилно, когато е запалена в сряда. Засилва паметта и концентрацията и помага при промени в настроението.

Златна свещ
Символ на слънчевата енергия. Златните свещи носят късмет, пари и разбирателство. Когато има напрежение в отношенията ви, използвайте свещ със златист цвят. Златните свещи са подходящи за хора от зодия лъв, дева, скорпион, стрелец, а също и овен. Смята се, че златните на цвят свещи привличат активни и щастливи хора. Ако искате да се радвате на просперитет и благоденствие, запалете златна свещ в неделен ден и не я гасете, а я оставете да догори и загасне сама.

Зелена свещ
Символизира растежа и движението. С помощта на зелени свещи можем по-добре да балансираме енергията на тялото и ума. Зелените свещи могат също да ни помогнат при финансови затруднения, стимулират плодовитостта и младостта. Зелените свещи са подходящи за хората от зодия водолей, тъмнозелените свещи помагат на телеца, а тези, които са родени в близнаци и рак могат да разчитат на светлозелени нюанси на свещите. Запалете зелена свещ в петък, за да намалите стреса и ревността.

Синя свещ
Помага за сигурност и стабилност в дома и в се- мейството. Засилва способността да се вслушаме в подсъзнанието си. Влияе положително на дове- рието в хората около нас. Сините на цвят свещи са подходящи за хора от зодия телец и близнаци. Свещи с тъмносин цвят са полезни за стрелците. Светлосините свещи са за хората, родени под зодиакалния знак на везни, водолей и риби. Запалете сини свещи в четвъртък, за да защитите себе си и близките си от зли очи, завист и уроки.

Сива свещ
Повишава интуицията и активира подсъзнанието. Сивите свещи са подходящи за хора от зодиите рак и дева. Светлосивите свещи могат да са от голяма полза също на водолеите, а тъмносивите – на козирозите. Медитацията около сиви свещи ще ви помогне да намерите правилно решение на проблемите, тъй като отключва подсъзнанието и му помага да намери правилния път. Запалете сиви свещи в понеделник, за да донесете спокойствие и мир в дома и семейството си.

Сребърна свещ
Цветът на среброто се свързва с Луната, водата и богинята-майка. Свещите със сребърен цвят са подходящи за хората, родени под знаците на рака и водолея. Запалването на сребристи свещи въз- действа добре при някои традиционни женски здравословни проблеми като болезнен месечен цикъл, чувствителни гърди, хормонални проблеми и честа промяна на настроенията. Запалена в понеделник, сребристата свещ укрепва паметта, премахва негативната енергия и пречиства съзнанието и тялото.

Лилава свещ
Символ на духовна сила, лилавият цвят привлича успех и духовни постижения. Медитацията около лилави свещи помага за постигане на вътрешен мир и спокойствие. Лилавите свещи се  свързват със зодиакалните знаци на стрелец, риби и лъв. Светлолилавите свещи са подходящи за хора от зодия везни. Запалете свещ в лилаво в неделя, за да получите признание в своята област и повече мъдрост. Лилавите свещи помагат и за развиване на ясновидски и гадателски умения.

Вярвате или не? Защо да не опитате – направете сами зодиакални свещи за себе си или за подарък. Можете да гравирате или да нарисувате върху свещите съответния зодиакален знак, или да завържете на свещите талисман със зодията. Можете да намерите всички необходими материали за изработка на свещи в нашия магазин.

Очаквайте скоро и нашата статия за аромата на свещите според зодията.

Крафт Фактори

Забележка: Публикуваната информация е само за забавление и не може да замести професионалните медицински грижи или правни и финансови съвети.

2 коментара по „Цветовете на свещите и зодиите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *