Инструменти Пергамано

Здравейте, Пергамано-ентусиасти! В предишна статия ви запознахме с шаблоните Pergamano Multi Grids и как можете да ги използвате за различни проекти, а днес ще ви разкажем повече за инструментите Pergamano.

Истината е, че както при всяко хоби, инвестицията за хубави инструменти не е малка и много от нас започват да си майсторят сами инструменти от карфици, кламери и фиби. Е, не са най-удобните на света, но вършат работа.

Ако обаче сте се убедили, че парчмънт крафта е хоби, което ви допада и се хващате, че не можете да спрете да правите миниатюрни дупчици в пауса, пожалете ръцете си и си направете удоволствието да се сдобиете поне с няколко основни професионални инструмента.

Удобстовото и лекотата на работа, които ще ви предоставят тези инструменти увеличават удоволствието от заниманието с любимото хоби и ще ви спестят време. Разбира се, спестеното време ще се използва за още проекти 🙂

И така – инструментите Пергамано са няколко вида – инструменти за очертаване, инструменти за ембос, инструменти за сянка, инструменти за перфориране и инструменти за изрязване. Продават се в комплекти или поединично.

Инструментите Pergamano са с накрайници от неръждаема стомана, което ги прави здрави и издържливи. Ергономичните дръжки са изработени от гъвкав и устойчив материал със специално, леснопочистващо се гумено покритие, което не се хлъзга и е много приятно на допир. Няма как да подминем и цветовата комбинация от малиново и бледолилаво, както и дизайнерските акценти. Перфориращите инструменти имат прозрачна капачка, която позволява да виждате вида на инструмента и ви предпазва от убождане.

От горната страна на дръжката на всеки инструмент Pergamano има картинка, която показва вида и размера му. Изображението е релефно, а не просто отпечатано и затова не се изтърква.

Инструменти за очертаване

Инструментите за очертаване са тези, които използваме за да копираме създадения от нас или избран готов дизайн върху пауса. По-уверените могат да използват бял гел-химикал или инструмент за очертаване с писец и бяло мастило.


За начинаещите препоръчваме белия молив Pergamano, който лесно може да се изтрие с обикновена гума.

Инструменти за ембос

С инструментите за ембос Pergamano можем да придаваме релеф върху паус и хартия. Инструментите за ембосинг са с топчести накрайници с различна големина за различна дебелина на линиите.

Използваме ги с шаблон или с подложка за ембос под пауса и работим откъм гърба на дизайна.

По този начин на лицевата страна на проекта се получава изображение с повдигнат релеф. Характерното за пауса е, че при ембосинг побелява.

Инструменти за сянка

Инструментът за сянка Pergamano и инструментът Пергамано Хокей стик са идеални за създаване на светлосенки в пергаментовото изкуство. С тяхна помощ можете да придадете обем и дълбочина на своите пергамано проекти.

Цветът на ембоснатите части на пауса прелива от бяло към натурално сиво, като създава естествен ефект на сянка. Пергамано Хокей стик е подходящ за покриване на по-големи площи, без да оставя резки бели линии, както може да се получи при използването на други инструменти за ембос.

Инструменти за перфориране

Перфорирането става с инструменти за перфориране, като инструментите се държат перпендикулярно спрямо пауса.

Перфорирането се прави откъм лицевата страна на проекта, върху подложка за перфориране. Можете да перфорирате директно върху пауса или да използвате някой от многото шаблони Pergamano Multi Grids. Шаблонът може да се постави между пауса и подложката за перфориране или най-отгоре.

Освен основния инструмент за перфориране с едно острие, има също двойни, тройни и четворни перфориращи инструменти, както и специални инструменти за перфориране на различни по форма фигури като цвете, полумесец, сърце и други.

Инструменти за изрязване

За да отделим готовия дизайн от листа, използваме малка ножичка с много тънки връхчета или специалния инструмент Пергамано – Двоен сплит.

Когато изрязваме с ножичка, връхчетата се вкарват в две съседни перфорации и се разрязва връзката между тях.

Двойният сплит е специален перфориращ инструмент с две близко разположени остриета. Той е предназначен за отделянето на дизайна от листа, като разкъсва връзките между перфорациите, което замества изрязването с ножичка.


Отделянето на дизайна от пауса става като използваме двойния сплит последователно в съседните перфорации, очертаващи контура на фигурата.

Аксесоари


И накрая, основните аксесари за пергамано – подложка за ембосинг и подложка за перфориране. Синята подложка за ембосинг позволява получаването на релеф, без да се разкъсва пауса. Подложката за перфориране е достатъчно висока, за да могат перфориращите инструменти да преминат през пауса.

Благодарим ви, че се отбихте и се надяваме да сме били полезни.

Можете да откриете инструменти за пергамано в нашия онлайн-магазин.

Крафт Фактори

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *