Великденски яйца с декупаж

Тази година яйцата ни за най-светлия християнски празник са по-нетрадиционни, вдъхновени от модерните винтидж и рустик стилове в крафтинга, изпълнени с декупажна техника.

За тези „типографски“ яйца са използвани бяла тишу хартия с отпечатани в черно, кафяво и синьо печати от комплекта на Тим Холц – Пеперуди. Можете да откриете тези печати в нашия магазин. Изображенията са отпечатани с дистрес мастила.

За допълнителна декорация са добавени канап, кожени връзки, дантела и висулки.

Получиха се много графични, много „фешън“, няма да ги ядем 🙂

Използваните материали:
Дистрес мастила
Гумени печати
Висулки, канап, дантела

Следващите яйца са в стил рустик, декорирани също с техниката на декупаж, но този път със салфетки.

Свежите и нежни пролетни цветя приличат на ръчно рисувани, само че стават много по-бързо и всеки може да ги направи. Важното е да се подбере декупажна хартия или салфетка с подходящи за изрязване детайли.

Вместо истински яйца, само за декорация можете да използвате пластмасови яйца или яйца от стиропор.

Всеки, похващал декупаж, знае колко лесно това занимание може да се превърне в мания. Просто искаш да облепиш всичко със салфетки! След рамките за снимки, кутийките, дъските за рязане, саксиите, подносите и един скрин, ето че тази техника беше успешно приложена и върху яйцата за Великден. Какво ли следва?

Използвани материали:
Салфетки за декупаж
Яйца – пластмасови или от стиропор

Крафт Фактори

6 коментара по „Великденски яйца с декупаж

  1. Е, страхотни са! Особено ме впечатлиха първите яйца с надписи! Но предполагам, че такова майсторство е доста трудно и изисква години опит. Все пак ще се опитам да направя нещо подобно от чисто любопитство 🙂

    • Здравейте, никак не е трудно и не се изисква опит, надписите са правени с печати върху тишу хартия. Следва най-обикновен декупаж. За яйца вместо лепило използвайте яйчен белтък.

  2. Така много лесно звучи описано с две изречения. Но за начинаещи хич не е 🙂 Все пак си има тънкости с лепенето с белтък! Чакам с нетърпение Великден, а до тогава ще видя на какво ще тренирам на сухо 🙂

    • Преди Великден със сигурност ще организираме работилница за декупаж върху яйца. Следете програмата на работилниците тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *