Идеи за плаващи свещи

Плаващите свещи са ефектен и достъпен начин за декорация на партита, романтични вечери и тържествени трапези. Характерното за плаващите свещи е, че имат свойството да се носят по повърхността на водата. За целта могат да се използват чаени свещи или други ниски свещи с широка основа.

С наближаването на сватбения сезон подбрахме от интернет различни идеи за декорация на сватбените маси с плаващи свещи. Свещите могат да са бели или в цветни – в цвят, съобразен с цветовата гама на тържеството.

Плаващите свещи могат да се поставят в стъклени чаши, вази, купи с вода или други съдове. Комбинацията от меката светлина на свещите с вода и стъкло създава много отблясъци и впечатление за богата украса, дори без масите да са отрупани с живи цветя.

Много красиво става, когато в стъклените съдове са потопени живи цветя, перли, кристали, стъклени камъчета и дори плодове според сезона.

Понякога е достатъчно само едно цвете и малко речни камъчета. Ако във водата няма потопени декорации, можете да украсите чашите или вазите с панделка или шнур в подходящ цвят.

Ако не сте наели сватбена агенция или декоратор за сватбата, и не разполагате с много подходящи вази и чаши, винаги можете да поставите плаващите свещи в обикновени буркани (знам, че имате в шкафа на балкона 🙂 ) и да им вържете по един канап или панделка.

Освен за декорация на масите, плаващите свещи са чудесни за градинско парти в топлите летни вечери, особено когато се стъмни.

Ако не разполагате с частно езеро или шадраван в двора, можете да използвате всякакви съдове като стари метални кофи, легени и корита.

Ако нямате басейн и дори вана, това не пречи да си организирате невероятно СПА преживяване у дома – трябват ви само няколко плаващи свещи с аромат, цветни листенца и някой, който обича да прави масаж 🙂

Не е нужно да има празник, за да украсим дома си и да направим дните приятни и вечерите романтични. Свещите създават неповторима атмосфера и в ежедневието. Декорирайте масата с плаващи свещи, като ги поставите в широк съд с вода, например керамична купа или супник.

Или подредете морски миди и раковини в стъклени вази и отгоре поставете плаващите свещи.

Запалете ги и се наслаждавайте на атмосферата. Не ви ли стана вече някак по-лятно и морско?

Вижте как можете сами да си направите плаващи свещи в тази статия.

Крафт Фактори

Източник на снимките – интернет.

Работилница Декорация на свещи

29. март, 2014 г., от 13.00 ч.
Продължителност: около 2 часа
Цена: 35 лв. с включени материали
Свободни места: 4

Работилницата ще се проведе в нашето ателие в София, на улица Върбица 2, с предварително записване на телефон 0884 237 308. Вижте пълната програма на работилниците за текущия месец тук.

В тази работилница ще декорираме свещи с бои и восъчни листове и ленти.

Декорацията на свещи с бои, с които се рисува директно върху готовите свещи изисква известна сръчност и за много хора изглежда трудна и недостъпна. Ние ще ви покажем лесни техники за рисуване с бои върху свещи, които всеки може да овладее, без да е художник.

Друга техника, която ще използваме за украса на свещите е декорацията с восъчни листове и ленти в различни цветове и десени. Това е най-бързия и лесен начин да декорирате свещи за украса на дома или за подарък.

Всеки от участниците ще декорира по две свещи с различните техники. Тъй-като е необходимо боите да изсъхнат добре, можете да вземете свещите на следващия ден.

Очакваме ви!
Крафт Фактори

Работилница Декупаж за начинаещи

14. ноември, 2015 г., от 13.00 ч.
Продължителност: около 2 часа
Цена: 30 лв. с включени материали
Свободни места: 2

Работилницата ще се проведе в нашето ателие в София, на улица Върбица 2, с предварително записване на телефон 0884 23 73 08. Вижте пълната програма на работилниците за този месец тук.

В тази работилница за начинаещи ще украсим стари метални кутии, като използваме декупажна техника със салфетка по избор.

kutia-za-pisma

В декорираните кутии можете да съхранявате бисквити, писма, шивашки пособия или други съкровища.

sunflower napkin decoupage

Всеки от участниците ще декорира по една кутия, която ще отнесе вкъщи.

Телефон за записване: 0884 23 73 08

Очакваме ви!
Крафт Фактори

Работилница Пролетен венец

19. март, 2016 г., от 13.00 ч.
Продължителност: около 3 часа
Цена 35 лв. с включени материали
Свободни места: 4

Работилницата ще се проведе в нашето ателие в София, на улица Върбица 2, с предварително записване на телефон 0884 237 308. Вижте пълната програма на работилниците за текущия месец тук.

Нека посрещнем пролетта, като изработим пролетни венци от хартия. Ще ви покажем няколко техники за направа на венец, а вие ще си изберете една от тях и цветовете, с които искате да работите. Всеки от участниците ще си тръгне с ръчно изработения от него венец и много настроение.

Венците, които ще направим заедно могат да украсят входната врата, стената или празничната трапеза и ще ви накарат да се усмихвате всеки път, когато минавате покрай тях.

Очакваме ви!
Крафт Фактори

Работилница Декупаж върху свещи

20. февруари, 2016 г., от 13.00 ч.
Продължителност: около 2 часа
Цена: 30 лв. с включени материали
Свободни места: 1

Работилницата ще се проведе в нашето ателие в София, на улица Върбица 2, с предварително записване на телефон 0884 237 308. Вижте пълната програма на работилниците за този месец тук.

Работилницата включва:
– запознаване с трансферния лак за декупаж върху свещи
– декупаж върху свещи с трасферен лак
– декупаж върху свещи – топъл метод
– работа с гланц лак за декорирани свещи

Всеки участник ще декорира 2 различни свещи по избор.

Очакваме ви!
Крафт Фактори

Работилница Пергамано

21. и 22. ноември, 2015 г., от 13.00 ч.
Продължителност: около 3 часа всеки ден
Цена за 21ви – събота: 35 лв.
Цена за 22ри – неделя: 35 лв.
Цена за двата дни – събота и неделя: 60 лв.
Всички инструменти и материали за работа са включени в цената.
Свободни места: 3

Работилницата ще се проведе в два поредни дни (събота и неделя) в нашето ателие в София, на улица Върбица 2, с предварително записване на тел. 0884 23 73 08. Вижте пълната програма на работилниците за този месец тук.

В работилницата са включени:
– Запознаване с пергаментовото изкуство
– Запознаване с инструментите и материалите за Пергамано
– Техники на работа в бяло, очертаване и ембосинг
– Техники на перфориране и изрязване
– Работа с шаблони
– Оцветяване

Картичка Пергамано с цветя

В събота ще ви разкажем за пергаментовото изкуство, ще ви запознаем с основните материали и инструменти за работа и ще ви покажем различните Пергамано техники на работа в бяло и работа с шаблони, очертаване, ембосинг, перфориране и изрязване. Неделният ден ще посветим изцяло на оцветяването.

Телефон за записване: 0884 23 73 08

Очакваме ви!
Крафт Фактори