Предизвикателство „Крафт Фактори вдъхновение“

Днес стартира новото ни предизвикателство в блога на Картичкофурии. Този път ви предизвикваме да се вдъхновите от визията на нашия сайт за хоби материали Крафт Фактори.

Дизайнът е дело на нашият художник – Галя, която използва дигитален скрапбукинг и смесица от стилове като Стиймпънк и Шаби Шик. Логото, електронният магазин и блогът ни са решени в цветова комбинация от синьо, кафяво и бежово:

Използвайте тези цветове и за вашата картичка, с която можете да участвате в предизвикателството, а темата и стилът са свободни.

Разгледайте нашия магазин, за да почерпите още идеи за вдъхновение и материали, които можете да включите в своите проекти – текстури на дърво, панделки, дистрес продукти, зъбни колела, метални ключове, фенери, дантела, флорални елементи и други.

Крайният срок за участие е до 23:59 ч. на 06. май, 2014 г. Можете да участвате с една или повече картички. Победителят ще бъде определен с томбола и ще получи подарък – ваучер за пазаруване в нашия магазин на стойност 15 лв.

Вижте повече за това предизвикателство и участвайте тук.

Надяваме се, че сме ви вдъхновили и очакваме с нетърпение всички предложения!

Крафт Фактори

P.S. Благодарим на всички за участието и честито на Ирина Кирякова, която е победитл в нашето Картичкофурийско предизвикателство! Пълен обзор на предизвикателството можете да намерите тук.

Великденски свещи

Остава само една седмица до Великден и в тази темичка събрахме малко идеи за великденски свещи и декорация на празничната трапеза за този прекрасен празник, които искаме да споделим с вас.

Първото ни предложение е за свещи с формата на малки и големи яйца, декорирани в гнездо от клонки и мъх. Цветовата гама от бяло, жълто, светлолилаво и зелено е много пролетна и свежа.

Тези свещи с формата на яйца с еднаква големина са декорирани в чинийка с дребни цветя. Цветовете са нежни, светли и пастелни.

Интересна идея е свещите с фрома на яйца, оцветени в пастелни тонове да се напръскат с тъмнокафяво, с което се получава ефект на яйца от пъдпъдък.

Напуканият ефект на тези свещи е особено подходящ за яйцевидната им форма. Великденските свещи с форма на яйца нямат нужда от специални свещници или поставки, и спокойно могат да се аранжират дори в картонена опаковка от яйца.

Великденските свещи могат лесно да се превърнат в „писани яйца“, като се изрисуват с контурни бои за декорация на свещи.

Ето и една гравирана свещ във формата на яйце, декорирана с флорални орнаменти. Тази празнична свещ е изработена от пчелен восък с натурален цвят.

Ако нямате специален калъп за отливане на свещи с формата на яйце, Марта Стюарт ви предлага да използвате черупки от яйца, в които да отлеете своите свещи. Съчетайте оцветен восък с бели черупки от яйца, или отлейте бял восък в оцветени черупки. Можете и да комбинирате двете техники, както е показано на снимката. Тъй-като яйцата са кръгли, аранжирайте тези свещи в поставки за яйца, за да стоят изправени.

Вместо да отливате восък, можете само да оцветите черупките с боя за яйца и да поставите в тях готови чаени или други малки свещи. Нащърбените ръбове на яйчените черупки са просто очарователни!

Разбира се, не е задължително свещите за Великден да бъдат с формата на яйца. В подходяща за празника цветова гама и други декорации, великденските свещи могат да бъдат и с всякаква друга форма.

Благодарим ви, че се отбихте и се надяваме, че сме ви вдъхновили и накарали да се усмихнете!

Можете да намерите всичко необходимо за изработката на свещи за Великден в нашия магазин.

Крафт Фактори