Салфетки. Мнооого салфетки.

Помня, когато бяхме деца, събирахме салфетки. Тогава красивите трипластови салфетки бяха кът и грижливо ги съхранявахме, разглеждахме ги на стълбите във входа с другите деца и си ги разменяхме. Регистрирани бяха дори няколко кражби, а измачканите салфетки се гладеха с ютия 🙂

Сега красивите салфетки вече не са дефицитна стока и има страхотно голямо разнообразие от модели, направо може свят да му се завие на човек. А откакто в ежедневието ни навлезе декупажната техника, всички преоткрихме салфетките и как те могат лесно да влязат в употреба за декорация на различни предмети.

Просто изрязваме избраните части от салфетката, отделяме най-горния слой и го залепяме върху предмета, който декорираме с лепило за декупаж. Декупажната техника е лесна, силно пристрастяваща и много по-приятна от хвърлянето на салфетки в определени заведения 🙂

Със салфетна техника можем да украсим различни предмети като дървени и метални кутии, мебели, декоративни чинии и купи, бутилки, буркани, великденски яйца, свещи, текстил и други.

Салфетките са по-достъпни като цена от специалните хартии за декупаж и всяка жена със склонност да твори отделя по една салфетка от пакета, купен за домакинството, и я прибира в специалния шкаф с материали за майсторене.

Добрата новина е, че в Крафт Фактори всички салфетки се продават на бройка и не е необходимо да купувате цял пакет! В нашето магазинче ще намерите голямо разнообразие от различни модели с цветя, птици, пеперуди и други животни, картини, вино и плодове, както и салфетки на тема пътуване с различни градове като Париж, Лондон, Ню Йорк, Берлин, Рим, Венеция и други.

При нас ще откриете също салфетки на готварска тема, празнични, коледни, великденски, морски, романтични и черно-бели, винтидж салфетки със снимки в ретро стил.

В Крафт Фактори специално подбираме моделите на салфетките, които предлагаме, за целите на декупажа, защото както може би знаете – не всяка салфетка е подходяща за декупаж 🙂

Освен ако не използваме цялата повърхност на салфетката, най-подходящи са салфетките с бял или много светъл фон, защото се изрязват лесно и не е нужно да сме прецизни.

Размерът на картинките също е от значение и трябва да се съобрази с мащаба на предмета, който декорираме. Като правило използваме по-едри елементи за декорация на големи предмети (например мебели) и по-малки изображения за украсата на малки предмети (например декоративни великденски яйца).

Благодарим ви, че наминахте и ви желаем много вдъхновение!

Разгледайте всички салфетки за декупаж в нашия магазин.

Вижте също нашият блог-урок по декупаж: Декупаж върху кутия от бисквити.

Крафт Фактори

Великденски яйца, изрисувани с восък

Всяка година правим различни яйцата за Великден и тази година се захванахме с техниката на рисуване с восък. Надяваме се да се вдъхновите и да опитате тази страхотна техника, ето ги:

Инструментът за рисуване с восък, който използвахме, е този:

В отвора се сипва парафин, който се разтапя над пламъка на свещ. Инструментът рисува с разтопения восък, само когато се допре до повърхността. Този инструмент е за батик техника – рисуване с восък върху текстил, но нищо не пречи да се използва и за всякакви други проекти.

И така – докато яйцето е още беличко, покрийте с разтопения восък там, където искате да остане бяло. След това боядисайте яйцето в жълто и след като изсъхне, изрисувайте отново с восък на местата, които накрая ще останат в жълто. После боядисайте в следващия избран цвят, покрийте отново с восък и така до последния цвят, който сте избрали.

С инструмента можете както да рисувате, така и да пишете. Държим да отбележим, че яйцето от предния план на горната снимка е персонално надписано и това е яйцето на Жоро. Да не се обърка някой и да му го вземе!

В зависимост от различните цветове, в които изберете да боядисате яйцето, ще получите различен краен резултат. Важно е да започнете от светли и постепенно да преминете към по-тъмни и наситени цветове. Накрая нагрейте внимателно яйцето на пламъка на свещта, докато восъка се разтопи и го избършете със салфетка. Внимавайте да не се изгорите, а също и да не опечете яйцето!

Използвани продукти:
Инструмент за батик техника

Крафт Фактори