Салфетна техника: Дървено буренце с петел

Ето го и най-новият ни проект – дървено буренце, декорирано с декупажна (салфетна) техника.

Буренцето съдържаше кафе, което изпихме, но буренцето беше от хубаво дърво, затова решихме да го запазим и украсим по наш начин. Готовото буренце е подходящ декор за кухнята или за вилата.

Буренцето е декорирано със салфетка Le Coq с напет петел с великолепни цветове. Цялото пространство около петела е колаж от салфетката, няма нищо дорисувано с бои. След фиксиране на салфетката допълнително състарихме леко на някои места повърхността с напукващ лак в две стъпки или така нареченото двуфазно кракле.

За капачето използвахме друга салфетка – Виандот, със същия петел в компанията на една кокошка. Капачето оставихме светло, състарено с напукващ лак. Ето и един детайл на капака:

За финал лакирахме с гланц лак и ето че нашата рустик декорация за кухнята е готова!

Ето и списък с използваните продукти:

Салфетка за декупаж Le Coq
Салфетка за декупаж Виандот
Декупажно лепило
Двуфазно кракле Darwi – Стъпка 1
Двуфазно кракле Darwi – Стъпка 2

Благодарим ви, че се отбихте и ви желаем много вдъхновение и свободно време за творчество!

Крафт Фактори

Етикети с напукан ефект

Днес ще ви покажем един експеримент с Kroma Crackle структурен гел за напукан ефект – напукани етикети от картон, които скоро ще намерят местата си в нашите скрапбукинг проекти или картички.

За основа на етикетите използвахме оранжев и тъмнокафяв картон. Тъй-като картонът е порест, необходимо е преди работа да бъде грундиран, за да не попие гела в повърхността и да не се набръчка. След като грундирахме, нанесохме Kroma Crackle с помощта на шпакла върху картона, като експериментирахме с различна дебелина на слоя. При по-плътен слой се получават по-големи пукнатини, а при по-тънък слой – по-малки. След фиксиране на изсъхналия и напукан гел оцветихме повърхността с акрилни бои, използвайки техника на суха четка и работа в мокро.

Тъй-като след изсъхване и фиксиране напуканата повърхност остава гъвкава, обработените с Kroma Crackle напукващ гел текстил, кожа или хартия могат да се огъват, изрязват и шият. Това ни позволи да изрежем етикетите с метални шаблони – щанци и машинка за изрязване и релеф, или за изрязваме орнаменти с пънчове.

Можете за поръчате Kroma Crackle в нашия магазин.

Научете повече за Kroma Crackle и техниките на работа с него в тази и тази статия.

Следете също програмата на нашите работилници, в които работим с напукващия гел.

Благодарим ви, че се отбихте и ви желаем много вдъхновение и повечко свободно време за творчество!

Крафт Фактори

Декупаж със салфетка: Слънчогледи

Последната ни творба – една закачка към Ван Гог – кутия за четки и моливи, декорирана със салфетна техника.

Кутията, която използвахме за декорация с декупаж, съдържаше много вкусни шоколадови пурички, но те изчезнаха в неизвестна посока и оттогава никой не ги е виждал :). Празната вече кутия грундирахме с универсален грунд и след това боядисахме с бяла акрилна боя. След това използвахме рисунката от салфетката със слънчогледи, която виждате, и я залепихме цветята върху кутията.

Жълтата рамка от салфетката аранжирахме върху долния и горния борд на кутията. Във фона залепихме още парчета с надписи от салфетката и дорисувахме тук-таме с акрилни бои.

Разбира се, шкурката също игра, а малко златно, нанесено със суха четка никому не вреди :). Накрая лакирахме и ето я нашата кутия за четки и моливи с декупаж!

Материали за декупаж можете да поръчате в нашия онлайн магазин.

Благодарим ви, че се отбихте и ви желаем много вдъхновение!

Крафт Фактори